Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jakakoli jina uprava spaget patri sem. posle te nam je do komentaru, nebo na e-mail espagety@seznam.cz

  • SPAGETI PO NÁMOŘNICKU

    4 osoby: 350 g špaget, 1 kg loupaných rajčat, 1 větší cibule, 4 stroužky česneku, bazalka, oliv.olej, peperončino, sůl,

    Ve větším kastrolu na oleji osmažíme nakrájenou cibuli a na drobno nasekaný česnek, osmažíme, přidáme 2 očka, které rozmělníme vidličkou a přidáme rajčata, které rozmačkáme. Osolíme, přidáme peperončino podle chuti. Necháme povařit na mírném ohni asi 15 min., zamícháme, přidáme bazalku. Mezitím v osolené vodě uvaříme špagety, ale scedíme je ještě ne zcela uvařené. Špagety přidáme k omáčce, zamícháme a necháme povařit dalších 5 minut, aby se dovařily těstoviny. Podáváme ozdobené bazalkou.


     
  • Babiččiny špagety:

    Nachystáme: 250 g umletého libového bůčku, olej, 1 cibuli, větší stroužek česneku, 1sáček bolońských špaget

    Postup: na přimřeném množství (ne moc) oleje necháme zpnit nakrjenou cibuli do sklovita (ne do růžova), přidáme rozmačkaný česnek, rychle zamícháme a přidáme namleté maso, ať česnek nezhořkne. Než maso zbělá, míchme ho aspoń pět minut.Pak přikryjeme pokličkou a ještě asi 10 minut za občasného míchání dusíme.

    Pak přidáme sáček boloských špaget, které jsme uvařili podle návodu na sáčku. No a je uvařeno! DOBROU CHUŤ!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář