Jdi na obsah Jdi na menu
 


zde je raj pro vsechny gurmany. najdete zde totiz spagety poradnych labuzniku a gurmanu. pokud mate doma nejaky poradne koreneny recept, urcite ho zaslete do komentaru, nebo na e-mail espagety@seznam.cz  Budu se tesit na kazdy novy recept.

 

 

  • SPAGETI S KUŘECÍMI VNITŘNOSTMI

 4 osoby: 4 cukíny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, půlka žluté papriky, 4 listy čekanky nebo zelí, olej, sůl, 400g spaghetti, 2 vejce, muškátový oříšek, nastrouhaný sýr- parmazán

Nakrájíme nadrobno cibuli, list cukíny a papriku. Na oliv. oleji osmažíme nejdříve cibuli pak postupně přidáváme papriku, zelí a cukíny. Osolíme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni podusíme asi 10 minut za častého míchání. Mezitím v osolené vodě uvaříme spaghetti. Scedíme a přidáme do kastrolu s dušenou zeleninou. Přidáme rozšlehané osolené vejce smíchané s nastrouhaným sýrem. Ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Mícháme a necháme dělat 2 minuty. Podáváme. 


     
     
        BOLOŇSKE SPAGETI 
       15g sušených hřibů, 1 cibule, 1 mrkev, 2 řapíky celeru, 100g tenkých plátků prorostlé slaniny, 2 lžíce oleje, 1 lžíce másla, 1 lžička sušené dobromysle (oregano), 300g mletého hovězího masa, 1 plechovka rajčatového protlaku (140g), 1/8l masového vývaru, 1/4 l suchého červeného vína, sůl, čerstvě mletý pepř, špetka cukru, 100g parmazánu, 400g špaget.

      Sušené hřiby namočte do vlažné vody. Oloupejte cibuli. Očistěte mrkev a řapíkatý celer. Slaninu a zeleninu nakrájejte na jemné kostičky. Na rozehřátý olej s máslem dejte vyškvařit slaninu a zpěňte na ní cibuli. Přidejte zeleninu, míchejte a opékejte, až je zelenina téměř měkká. Z hub vymačkejte vodu a nasekejte je. Přidejte je s dobromyslí a mletým masem k zelenině. Propékejte, až se maso drolí. Přimíchejte rajčatový protlak. Přilijte vývar a víno. Osolte, opepřete a nepatrně oslaďte. Přikryté zvolna duste 1 hodinu. Nastrouhejte sýr. Špagety uvařte v dostatečném množství osolené vody podle návodu na obalu. Sceďte je a okapané promíchejte s mletým masem v omáčce. Podávejte posypané parmazánem.

       

      Komentáře

      Přidat komentář

      Přehled komentářů

      spagety

      (lucie spagetová, 11. 5. 2009 13:28)

      jako ja myslim zee uuphe nejlepsi spagety sou bez masa jen s kecupem ä syrem ale mam rada experimentyxD_stejne si dement bo krava xD neim pohlavi

      Ach je

      (Špagetka, 4. 3. 2008 10:37)

      Prosim tě,co si zač?O špagetách nemáš vůbec ani zdání.Za prvé vnitřnosti,za druhé Boloňské?Tam vyměň název.Pak zase bezmasité s masem,sladké je podle tebe jen špagety s cukrem.Fuj.Prostě tuhle stránku úplně zruš.Ani těch 1000 receptů tu nemáš.Styď se.

      jujda jujda :D

      (fiser (spagetak), 25. 2. 2008 20:50)

      ...mno vnitrnosti braly sane a rikaly neco o gronsku :D ...omlouvam se za tu chybu:D nevim jak se to stalo... taky jsem se nechapave dival kde jsou ty vnitrnosti :D ... ale nejak to pozmenime ;)

      kde jsou ty kureci vnitrnosti

      (jana, 21. 11. 2007 17:02)

      a kdyz tak jake?