tady najdete mnoho receptu spaget bez masa. Nejsou vsechny uplne bezmase, ale jsou ty i lahudky pro vegetariany. Pokud mate nejaky skvely recept, poslete mi ho do komentaru, nebo na e-mail espagety@seznam.cz Za kazdy novy recept budu velmi vdecen a bude publikovan na teto strance.
- SPAGETI s tuňákem a žampiony
4 osoby: 350g těstovin - dlouhé duté špagety, nebo normální špagety nebo vrtule, 100g tuňáka, 250g žampionů, případně 2 očka-acciuga, 3 stroužky česneku, oregáno, oliv.olej,
Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Na oleji osmahneme česnek a přidáme 2 očka, které rozmělníme vidličkou. Přidáme nakrájené žampiony a na prudkém ohni rychle opražíme. Pak na mírném ohni podusíme asi 10 minut.
Přidáme rozdrobeného tuňáka, případně dle chuti přisolíme a opepříme, a posypeme oregánem. Ještě chvíli povaříme a pak smícháme s uvařenými těstovinami. Ihned podáváme.
SPAGETI SE ŠPENÁTEM A CITRÓNEM
Když koupíme 1 kilo čerstvého špenátu, na jaře a v létě, můžeme z něj udělat současně i tento rychlý chutný a zdravý recept. Při mytí špenátu oddělíme mladé žlutější prostředky, menší tvrdší lístky, a dáme je do větší mísy.
Nastrouháme na širokém okurkovém struhadle parmazán na slaboučké plátky, lehce bez tlačení, a přidáme ho ke špenátu.
Uvaříme a scedíme špagety, dáme do je mísy, přidáme asi 4-5 lžic dobrého olivového oleje, šťávu z jednoho citronu, bez pecek, zamícháme, dle chuti přisolíme a ihned podáváme.
Velmi dobré, osvěžující
SPAGETI S ČEKANKOU
4 osoby: 1 střední hlávka čekanky, půl cibule, 3 stroužky česneku, olej, sůl, peperončino, muškátový oříšek, půl sklenky šlehačky, 400g spaghetti, 150g sýru - fontina, ementál apod.
Listy umyté čekanky nakrájíme na úzké pásky. Nakrájenou cibuli osmažíme na oleji. Přidáme nakrájenou čekanku. Zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme dusit na mírném ohni. Pak osolíme, přidáme podle chuti peperončino, nastrouhaný muškátový oříšek a vmícháme šlehačku. Za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Mezitím v osolené vodě uvaříme spaghetti. Scedíme je a přidáme do kastrolu. Zamícháme a posypeme tvrdým strouhaným sýrem, nebo na kostičky nakrájeným sýrem talleggio, nebo trochu gorgonzoly nebo strouhané nivy.
- SPAGETI ALLA CARBONARA
4 osoby: 4 cukíny, 1 cibule, 2 stroužky česneku, půlka žluté papriky, 4 listy čekanky nebo zelí, olej, sůl, 400g spaghetti, 2 vejce, muškátový oříšek, nastrouhaný sýr- parmazán
Nakrájíme nadrobno cibuli, list cukíny a papriku. Na oliv. oleji osmažíme nejdříve cibuli pak postupně přidáváme papriku, zelí a cukíny. Osolíme, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni podusíme asi 10 minut za častého míchání. Mezitím v osolené vodě uvaříme spaghetti. Scedíme a přidáme do kastrolu s dušenou zeleninou. Přidáme rozšlehané osolené vejce smíchané s nastrouhaným sýrem. Ochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem. Mícháme a necháme dělat 2 minuty. Podáváme.
SPAGETI NA RYCHLO
400 g špaget nebo jiných těstovin 4 plátky slaniny 2 oloupané cukety nebo sáček mraženého hrášku 200 g malých třešňových rajčátek 2 lžíce olivového oleje 4 lžíce bazalkového pesta strouhaný sýr na posypání, nejlépe parmazán
Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, aby nebyly mazlavé. Proti slepování můžeme do vody přidat trochu oleje.
Zatímco se vaří těstoviny, nakrájíme slaninu na malé kousky, malá rajčátka překrojíme na půl, cuketu nakrájíme na kostky.
Ve velké hluboké pánvi rozpálíme olej, dáme slaninu a vypečeme do křupava. Pak přidáme rajčátka a cuketu a restujeme ještě 2-3 min.
Slijeme vodu z uvařených těstovin (několik lžic vody z těstovin můžeme přidat k restované zelenině) a vsypeme je do pánve. Přidáme pesto a promícháme, aby se vše spojilo. Každou porci na talíři posypeme sýrem.
Dobrou chuť.
Komentáře
Přehled komentářů
A kde je těch 1000 receptů?
Tahle stránka je o ničem!!!
Snadný výdělek na Internetu
(http://bux.to/?r=Thomas600, 16. 8. 2008 1:10)
Zdravím všechny kdo si chtějí pohodlně vydělat nějaké
peníze. Stačí se jenom zaregistrovat na
http://bux.to/?r=Thomas600
je to jenom klikání na reklamy a za to vám firma vyplácí provize
ještě si musíte založit účet na
https://www.alertpay.com
to je vše a vše je zadarmo, tak proč to nezkusit s trochou úsilí můžete za pár měsíců vydělávat deseti tisíce
Děkuji za přečtení..
To není Carbonara, co tu máš
(Dan, 29. 4. 2008 13:28)Carbonara se dělá z panchety (můžem použít i anglickou slaninu), žloutků, smetany a parmezánu (můžem použít Grand Moravia) a soli.
omlouvam se :)
(fiser (spagetak), 25. 2. 2008 20:19)jj s tim masem mate pravdu... nejak jsem na vegetariany zapomnel. dam to nejak do poradku :)
bezmasé???
(Lukas, 24. 1. 2008 11:38)Jen bych chtel upozornit na to, ze v rubrice BEZMASE spagety by mely byt opravdu recepty bez masa - co ten tunak nebo slanina??? Vegetarianum by se to nelibilo...
co to je?
(alibaba, 4. 3. 2008 10:24)